ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

L’Orquestra d’Acordions de Sabadell al Festival de Praga

El passat mes de març, concretament entre els dies 20 i 23, es va celebrar el 5è Festival Europeu d’Orquestres d’Acordions que aquest any es va celebrar a la ciutat de Praga (República Txeca).

L’orquestra d´acordions de Sabadell dirigida per Miguel Àngel Maestro va participar en la categoria de “Classical Music” juntament amb quatre orquestres més procedents de Bielorússia, Noruega, Moldàvia i la República Txeca. D’aquestes cinc orquestres, l’orquestra de Sabadell va obtenir un molt bon resultat tenint en compte el nivell d’aquesta categoria, ja que va aconseguir el segon premi i el premi de millor director per a Miguel Àngel Maestro.
El repertori que va ser interpretat per l’orquestra va ser:
La Gigue de la Sinfonische Suite de W. Jacobi, Violentango d´Astor Piazzolla i Rondo Capriccioso de V. Zolotarev

Aquest és un dels molts premis que aquesta orquestra ha aconseguit durant els seus anys d’història, dels quals destaquen el primer premi al “Certamen Nacional de Acordeón” de Mondragón”, el primer premi en el concurs internacional “Città di Castelfidardo” a Itàlia i el segon premi en el “Certamen Internacional de Acordeón” de Torrelavega. També ha participat en el 9è Festival “World Music” d’Innsbruck a Àustria així com actuacions arreu de Catalunya i Espanya.

Aquesta orquestra, vinculada al Conservatori de Sabadell, neix l’any 1991 arrel de les inquietuds musicals dels seus components, i intenta donar a conèixer l’acordió des d’una vessant clàssica, sense oblidar l’arrel popular que aquest instrument ha tingut i té al nostre país. És per això que el repertori de la formació inclou obres clàssiques, populars i contemporànies.

L’any 1994 grava el seu primer disc i al 2000 treu un segon treball discogràfic, aquest però, molt més elaborat.

Només ens queda felicitar aquesta orquestra pels seus èxits aconseguits i pel seu gran treball i esforç i animar-la a aconseguir-ne molts més.

Moltes felicitats!

Orquestra d’Acordions de Sabadell

Pots deixar un comentari