ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

VI Acordionada celebrada a Cervera!!

Concert Acordionada 2008

Després de l’èxit dels últims anys, continuant amb l’afany de reunir al màxim de joves acordionistes per tal de passar una bona estona, vàrem poder assistir a la VI Acordionada celebrada enguany a Cervera el dia 13 d’Abril. Prop de vuitanta músics es trobaren a les instal•lacions del Conservatori Municipal de Cervera, i  s’endinsaren en el món de l’acordió a través del taller, els assajos, la convivència amb companys i amics i finalment gaudint del concert.

Al matí, mentre els pares feien una visita guiada per Cervera, els joves ja havien estat distribuïts en diferents grups, depenent de l’edat i el nivell. Llavors es va començar amb un taller d’audició de diferents estils musicals (Clàssic, Contemporani, Folk, Tango, Jazz, Música Moderna…). Cadascú tenia un paper en el qual havia de relacionar la peça que escoltaven amb una de les diferents descripcions breus sobre l’estil de les diferents peces a escoltar.

Després del taller, tots els/les alumnes van anar cap a l’aula per començar l’assaig de l’obra Loch Ness de Gottfried Hummel, on cada grup feia un o varis moviments d’aquesta obra.

A les 16h tothom es va desplaçar cap al Municipi de Tàrrega per tal de fer el concert a l’Ateneu. Cal dir que el motiu del trasllat i de què no es realitzés el concert a Cervera on s’havia efectuat tota la preparació, va ser degut per una part a que els llocs cedits per l’ajuntament eren inadequats tant per la qüestió d’espai com per les condicions acústiques, i per una altra banda la falta de pressupost per tal de poder fer l’Acordionada al Teatre de la Passió; el lloc on s’havia programat en principi la nostra trobada.

La primera part va anar a càrrec de l’Orquestra d’Acordions Mòdul 4 dirigida per Raquel Prat. Van tocar tres obres de diferents estils: la Minouche d’Scheneiders, la Modern Suite de Renato Bui i la Ukranian Dance de Miaskow. Desprès a la segona part va ser hora de posar fil a l’agulla i ficar-nos tots al damunt de l’escenari per a començar la mostra de la feina feta. Un cop acabat el concert tots els acordionistes van poder gaudir d’una xocolatada preparada per l’AMPA del Conservatori de Cervera.  

Abans de concloure volem agrair tot l’esforç, l’ajuda i la dedicació que ens brindaren els membres de la direcció del Conservatori de Cervera, en especial l’Estefania, el Narcís i el Santi. Des de l’ACDA els hi donem les gràcies, ja que som conscients de les gestions que es van haver de fer per poder dur a terme aquesta trobada. També agrair al Municipi de Tàrrega la seva amabilitat i acolliment al seu magnífic Auditori. I per últim no podria faltar un… MOLTES GRÀCIES a tots el participants i com no??!!! al pares, familiars i amics assistents!!! Sense ells no seria possible aquesta trobada. A TOTS VOSALTRES US ANIMEM I US ESPEREM A LA PRÒXIMA ACORDIONADA!!!!

Pots deixar un comentari