ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

Concurs Instrumental Sant Anastasi

Els dies 17 i 18 de maig es va celebrar a Lleida el “9è Concurs Instrumental Sant Anastasi” que, organitzat per l’Escola d’Acordió de Lleida i l’Escola de Música Pons Roselló, va comptar amb la participació de 250 concursants vinguts de Catalunya i d’altres comunitats autònomes de l’estat espanyol com Aragó, Euskadi, País Valencià, Comunitat de Madrid i Andalusia, entre d’altres.

Aquest concurs està dividit en dues modalitats: modalitat solista pels instruments d’acordió, guitarra, piano i violi; modalitat de música de cambra, oberta a tots els instruments musicals.  En aquesta edició l’acordió ha tingut un paper estel·lar, ja que ha aconseguit diferents premis: 

Modalitat Solista

Primer premi: Categoria Infantil per a Amaia Zubimendi De la Hoz; Categoria Elemental per a Néstor Gascue Mateo; Categoria Sènior per a Marko Sevarlic. Segon premi: Categoria Infantil per a Manuel Duplessis Calvo.

Modalitat de Musica de Cambra

Primer premi: Categoria Sènior per a “Jeux d’Anches” trio format per Nikola Kerkez, Aleksandar Stefanovic i Marko Servalic. Segon premi:   Categoria Infantil per a “Four Fusion”, quartet format per Júlia Riu Padró Solanet, Carlos Talavera Caamaño, Queralt Morral Bisbal i Paula Martínez Martínez.  Menció d’honor: Categoria Infantil per a “Quartet tres i una” format per Ignasi Badia Puyol, Aleix Gabarrell Gratal,  Adrià Rivera Morcillo i Joana Ballesté Vidal. Un any mes, la presidenta de l’Acda Sra. Raquel Prat va entregar un trofeu en nom de l’Associació Catalana d’Acordionistes (ACDA); guardó que va rebre l’acordionista Marko Sevarlic pel seu primer premi en la categoria Sènior de la Modalitat Solista. La valoració d’aquest novè concurs ha estat del tot més positiva, no tan sols per la nombrosa participació d’intèrprets en les diferents categories, sinó també per l’augment i qualitat interpretativa d’acordionistes; fet que fa que el nostre instrument sigui molt més reconegut i valorat tant pel públic com pels membres del jurat, format per prestigiosos músics i especialistes dels diferents instruments com Carlos Iturralde, Miren Iñarga, Jordi Mora, Eva Graubin, Margarida Serrat, Carles Herraiz, Jordi Benseny i Purificació Terrado.  Ja estem pensant en la desena edició, número rodó i que caldrà organitzar de forma especial aquest desè aniversari, per la qual cosa comptem amb tots vosaltres tant si voleu donar-nos suggeriments, com si voleu participar-hi.Tan sols desitjar-vos un BON ESTIU de descans, lleure i estudi de l’instrument per a poder començar amb molta energia el proper curs. Fins sempre,  Marimén Gratal.Per a més informació sobre el concurs visiteu:

www.musicaponsrosello.com

Pots deixar un comentari