ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

Valoració Materclass Iñaki Alberdi

 

 

Aquest curs ha estat, junt amb la X Acordionada, la III Trobada d’Orquestres i Grups de Cambra d’Acordió de Catalunya,  i les Colònies d’Acordió 2012, una de les activitats més importants d’aquest 15è aniversari de l’ACDA.

MASTERCLASS IÑAKI ALBERDI

       Entre el 16 i 18 de novembre s’ha dut a terme a l’Escola Superior de Música   de Catalunya (ESMuC) la Masterclass d’acordió a càrrec del professor Iñaki Alberdi, organitzat per l’Associació Catalana d’Acordionistes (ACDA) amb la col·laboració de l’ESMuC.

       En aquesta Masterclass hi han participat tant acordionistes actius del mateix ESMuC, acordionistes de fora de Catalunya i d’altres Conservatoris de Catalunya,  com professors de diferents escoles i conservatoris de música.

       La Masterclass  s’ha dividit en diferents sessions: classes individuals obertes, conferència-debat per a professors inscrits a la Masterclass, una sessió pedagògica per a joves acordionistes i pares, i dos concerts a càrrec dels participants actius.

       Una de les característiques del curs ha estat el treball constant i detallat dels diferents conceptes, així com una metodologia molt clara dels diferents conceptes que permetia veure una línia molt clara a seguir. Aspectes bàsics com digitacions, col·locació del instrument, qüestions tècniques de la manxa, articulacions i d’interpretació… han estat  alguns dels conceptes que tractats.

Cal destacar, però, la sessió pedagògica realitzada el dissabte a la tarda on molts acordionistes d’iniciació juntament amb els seus pares van omplir la Sala d’Orquestra de l’ESMuC. Aquesta sessió, iniciada per Iñaki Alberdi amb una breu explicació sobre la bona manera de treballar per tenir una bona base, posant d’exemple acordionistes de nivell que sense aquesta base no haurien arribat on són ara. El discurs, ha anat acompanyat d’anècdotes personals que han fet més entenedor i divertit la seva explicació. Tot aquest treball ha quedat reflectit en el concert per part dels participants actius del curs. La valoració final d’aquesta sessió ha estat molt positiva i esdevé una motivació extra per part dels alumnes, pares i professors, per seguir treballant més i millor.

       Destaquem també les dos sessions de debat-conferència dirigida a professors, amb la realització d’una posada en comú de l’actualitat de l’acordió. D’aquestes reunions ha sorgit la idea de programar les Jornades Pedagògiques 2013 amb la organització d’unes classes amb diferents alumnes de cada professor on Iñaki Alberdi podrà fer un seguiment individual o col·lectiu de cada un d’ells. Aquestes classes tindran uns objectius molts clars i un compromís per part de l’alumne/a de treballar i seguir unes pautes molt ben definides

En definitiva un cap de setmana molt complet, que posa de manifest la bona entesa per part de tots de seguir una mateixa línia pedagògica que funciona i sobretot fa que els alumnes creguin amb el que fan.

Agraïm la participació de tots i sobretot la bona predisposició del professor Iñaki Alberdi per la seva il·lusió i motivació que ens ha encomanat a tots.

Us convidem a seguir gaudint de les propostes que des de l’ACDA estem organitzant.

 

Pots deixar un comentari