ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

OITLL - ORQUESTRA INFANTIL DE LES TERRES DE LLEIDA

Aquest passat cap de setmana, 8 i 9 de febrer ha tingut lloc la cloenda d’aquesta temporada de l’Orquestra Infantil de les Terres de Lleida, formada per dos formats: orquestra d’acordions dirigida per la Sònia Peiró i orquestra simfònica dirigida per l’Albert Gumí. Es van fer dos concerts, un al Teatre l’Amistat de Mollerussa i l’altre al Paranimf de la Universitat de Cervera.

El treball per fer el muntatge d’aquests concerts s’ha fet durant tres caps de setmana intensius, un d’ells en una casa de colònies.

Aquest any el format d’acordions ha interpretat músiques del món: el repertori va ser “The High Road To Linton” (música tradicional Irlandesa), “Impasse Des Vertus” de França, “Vallinkorvan Laulu” de Finlàndia i “Scottisch de la Patrícia” dels Pirineus catalans. Totes les obres es van escoltar interpretades per Blai Navarro per a què el públic i els intèrprets poguessin apreciar la bellesa de la cançó i l’amplitud de l’arranjament, els quals van estar acompanyats de breus explicacions recitades pels mateixos alumnes, així com el cant i el recitat en francès de la cançó “Impasse des Vertus” a mans de la poetessa Ester Brescó.

Totes les obres han estat arranjades pels joves compositors Jordi Marcé i Xavier Palà, en estreta col·laboració amb la Sònia Peiró.

Les obres estan pensades per la diversitat d’alumnat d’acordió a les escoles, així com la possibilitat de tocar amb altres instruments. Cada obra està pensada per 4 veus d’acordió: primera i segona veu que construeixen un diàleg, tercera veu feta pels nens que acaben de començar i quarta veu, feta pels alumnes de grau professional. També hi havia parts de violí, clarinet, baix elèctric i bateria.

Poc a poc el format ha anat incorporant diferents instruments i esperem que cada any es vagin incorporant nous colors dins d’aquesta orquestra.

Enguany han participat alumnes de Cervera, Ponts, Solsona, Bellpuig, Oliana, La Seu d’Urgell, Tàrrega, Mollerussa i Lleida. Entre els dos formats hi ha hagut 113 petits intèrprets d’entre 7 i 17 anys, 32 dels quals formen part del format d’acordió.

L’any passat els acordions van tenir un petit paper dins del format simfònic amb la participació de 5 acordionistes. Enguany, gràcies a la predisposició de l’Albert Gumí, tots els membres d’acordió han pogut formar part del format simfònic, tenint 3 veus específiques a repartir entre els acordionistes. Els dos concerts van concloure amb tots els petits i grans músics a l’escenari tocant dues danses del món: la “Tarantel·la” i la “Dansa de l’ànec”, composades pel mateix director.

Tot aquest treball no seria possible si molts professors dels diferents indrets no hi haguessin posat tot el seu cor, les ganes, la humilitat, l’empenta, l’energia, els ànims, la il·lusió i moltes hores de treball i sacrifici. Els alumnes dels dos formats s’han pogut conèixer, tocar junts, aprendre música, compartir molts moments especials i sobretot, i el més bonic, saber que junts, sense enveges i ajudant-nos ho podem aconseguir tot. La Sònia dóna les gràcies als compositors, als professors, als alumnes, als pares, al director Albert Gumí, a totes les escoles participants, als ajuntaments que han recolzat aquest projecte, als espònsors i a la música que és la que ens uneix i és la base de l’harmonia, la pau i l’educació. Gràcies a tothom! 

1 comentari a l'entrada “OITLL - ORQUESTRA INFANTIL DE LES TERRES DE LLEIDA”

  1. JOSEP MARIA ha dit:

    MOLT BO, MUY BUENO, GRANS I PETIS DESDE EL AUDITORI PAU CASALS.FEBRER 14 2016

Pots deixar un comentari