ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

Veniu al Dia Mundial de l’Acordió!

dia-mundial.jpg

Com ja sabreu, el 6 de Maig de 1829, Cyrill Demian, un constructor de pianos i orgues austríac, va patentar a Viena l’acordió, un instrument de mides molt reduïdes amb 5 claus que produien cadascuna un acord al obrir i un altre al tancar, i que sonava gràcies a 3 plecs de cuir que feien de manxa. Era un instrument que segons Demian, “inclús un músic principiant pot tocar els acords de 3, 4 o 5 notes més preciosos i emotius amb molt poca pràctica”. Per homenatjar aquest dia tant important per nosaltres i pel nostre instrument, des de l’ACDA organitzem “El Dia Mundial de l’Acordió”. Serà un dia per a què tots aquells que tinguin una relació amb l’acordió, per petita que sigui, es coneguin i passin el dia junts, intercanviant experiències i celebrant, en aquesta ocasió, el 188è aniversari del naixement oficial de l’acordió. Per situació geofràfica i facilitats organitzatives, Cervera ha estat el poble escollit que acollirà aquest dia. Serà una activitat anual i sempre es farà a Cervera. Per a aquest dia hem dissenyat les següents activitats:

 • Fira d’Artesans: Motius i treballs relacionats amb l’acordió de fang, fusta, forja, cotó, serigrafia, etc.
 • Concerts de solistes i petits grups interessats al matí, al centre del poble
 • Mercat d’instruments de segona mà (interessats poseu-vos en contacte amb nosaltres)
 • Stands amb partitures, mètodes pedagògics i CD’s relacionats amb l’acordió
 • Dinar de germanor per tothom qui vulgui apuntar-se
 • Activitats infantils (jocs, mostra i prova d’acordions, etc.)
 • Conferències (a determinar)
 • Concert de les orquestres d’acordions convidades a la Trobada d’Orquestres d’Acordions de Catalunya, del que els beneficis extrets de l’entrada aniran directament al fons solidari de La Marató de TV3 del 2017

 

Si podeu, no deixeu escapar aquest dia, nosaltres ho estem preparant amb molta il·lusió i tenim esperança de que serà un gran dia que tots recordarem!

cervera.jpeg

1 comentari a l'entrada “Veniu al Dia Mundial de l’Acordió!”

 1. josep duxans ha dit:

  Me agradaria sapigue si ian entrades i quin preu son ja que ens agradaria venir ja que el meu fill toca el acordeo i la seva profesora toca en el concert em intentat trucar per telefon pero no contesta ningu i si es poden reservar entrades ens poden dir algu sius plau el meu mumero de telefon es el 656734217 gracies.

Pots deixar un comentari