ACDA

Associació Catalana d'Acordionistes

Categories

Vols ser de l'ACDA?

Llista d'e-mail

Si vols rebre totes les notícies sobre l'acordió a Catalunya (concerts, activitats, tallers,..). Subscriu-te gratuïtament i estigues sempre informat:

Amb el suport de:

Escola d'acordió LleidaLinks d'interès

Fàbriques i Marques d'Acordions

Activitats

Activitats

En aquesta secció us informem sobre les activitats que fem, ja siguin fetes o per fer. Des de l’associació intentarem fer reportatges multimèdia sobre les activitats organitzades i informar mitjançant un calendari provisional (en cas de ser possible) sobre les activitats que es duran a terme més endavant. Si voleu proposar qualsevol activitat que us agradaria fer, escriviu a acdacorreu@hotmail.com i expliqueu-nos-la, acte seguit la valorarem i us comunicarem alguna cosa.

PROJECTE CONEGUEM L’ACORDIÓ: 14 ANYS D’ACDA

 • Àmbit temàtic prioritari: Cultura, música, educació i lleure.
 • Lloc de realització del projecte: Catalunya.
 • Destinataris: Població en general, de qualsevol edat, pels concerts i conferències. Pels cursos, professors i estudiants d’acordió de tot Catalunya i d’arreu.
 • Altres entitats col·laboradores en aquest projecte: Ajuntament de Barcelona (Districte Horta-Guinardó), Centre Cívic Casa Groga; Hauspoz, Associació Basca d’Acordió; Audènis; Ajuntament de Puigcerdà.
 • Data d’inici: Febrer 2011
 • Data de finalització: Desembre 2011
 • 1. Descripció

  Des que l’ACDA vas ser creada l’any 1997 ha organitzat moltes activitats per difondre i promoure l’acordió i la seva música, com conferencies, concerts, seminaris, tallers, cursos, trobades…activitats agrupades en el projecte "Coneguem l’Acordió".

  2. Objectius de les Activitats Programades

 • Augmentar el nombre de concerts de qualsevol tipus de música i estil on l’acordió hi sigui present.
 • Col·laborar amb altres entitats per tal que incloguin l’acordió en les seves programacions de concerts.
 • Millorar la qualitat interpretativa i pedagògica dels instrumentistes i professors del país.
 • Fomentar la participació ciutadana i el coneixement de l’instrument en les activitats que organitzem.
 • 3. Activitats i Calendari Bàsic

  En aquest punt hi trobareu les activitats programades i que estan emmarcades en el projecte Coneguem l’Acordió. En el nostre projecte considerem igual d’importants totes les activitats, però el fet de programar les Jornades Pedagògiques durant tot l’any, obre la possibilitat d’iniciar una nova proposta dins l’àmbit de l’acordió que esperem tingui continuïtat en propers anys:  3a Trobada d’Orquestres i Grups de Cambra d’Acordions de Catalunya, i programació conferència al voltant d’un tema de l’acordió, la promoció d’una activitat dedicada al recolzament de la Marató, i els intercanvis entre escoles de música amb l’aula d’acordió. Durant el curs 2011-12 es vol iniciar el I Concurs de composició d’obres per acordió 

  CURSOS I XERRADES

  Activitat 1: JORNADES PEDAGÒGIQUES - 4 convocatòries durant l’any: Febrer, Maig, Setembre i Novembre. Reunions de treball de professors i professores d’acordió de Catalunya que hi estiguin interessats. Lloc: Centre Cívic Casa Groga de Barcelona. Activitat 2: CURS DE PEDAGOGIA DE L’ACORDIÓ ORGANITZAT CONJUNTAMNET AMB L’ESMUC. Lloc dia a concretar. Activitat 3: Programació conferència al voltant d’un tema de l’acordió. Dia: a concretar. Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Activitat 4: I CONCURS DE COMPOSICIÓ PER ACORDIÓ. 

  CONCERTS

  Activitat 5: VANGUARD DUO, Acordió (Josep Vila) i clarinet i OLGA MORRAL, solista – Dins la programació CLÀSSICA HORTA-GUINARDÓ - Data: 7 d’abril de 2011.  Activitat 6: IVAN SVERKO – Acordionista guanyador del Concurs Internacional d’Acordió "Arrasate Hiria" de l’any 2010. Data: 2a setmana de Desembre (dia i lloc a concretar). Activitat 7: CONCERTS RODA-PROGRAMES – Calendari: Tot l’any, dies a concretar segons els intèrprets i les sales. Concerts puntuals a càrrec d’estudiants o intèrprets que volen utilitzar la plataforma que els ofereix l’ACDA per donar a conèixer i presentar els seus treballs.

  TROBADES I CONCERTS

  Activitat 8: IX ACORDIONADA (Trobada juvenil d’acordionistes de Catalunya) - Data: 28 de Maig de 2011 a Igualada. Activitat 9: 3a TROBADA-CONCERT D’ORQUESTRES D’ACORDIONS DE CATALUNYA - Proposta de fer-la a Barcelona, 10 de desembre de 2011. Activitat adreçada a totes les orquestres d’acordions de Catalunya de tots els nivells i edats dels components. En col·laboració amb la Marató de TV3. Activitat 10: INTERCANVIS D’ESCOLES DE MÚSICA AMB AULA D’ACORDIÓ D’ARREU DE CATALUNYA Calendari: Tot l’any, dies i llocs a concretar segons necessitats de les Escoles de Música que hi participin. Trobades i concerts puntuals a càrrec d’estudiants d’acordió de tot Catalunya.

  Notícia escrita el 07/07/2008
  Classificat dins ACDA |